2022 Recap ja 2023 askelmerkit

Asentaja kiinnittämässä aurinkopaneelia katolle

2022: Toiminnan skaalautuminen ja sen tuomat uudet haasteet

Vuoden 2021 lopussa ennustimme seuraavalle vuodelle toiminnan skaalautumista sekä hintojen nousua. Yrityksen vuositavoitteisiin kuului myös toiminnan maantieteellinen laajentaminen, tuoteportfolion kasvattaminen sekä yhtiön osaamisen kokonaisvaltainen parantaminen. (lue lisää).

Periksiantamaton työ kantoi hedelmää, ja saavutimme asetetut tavoitteet. Ennusteet osuivat myös oikeaan yleisen hintatason kasvun sekä toiminnan skaalautumisen muodossa. Kysynnän räjähtäminen sähkön hinnannousun myötä kesällä 2022 yllätti meidät kuitenkin täysin. Yritys kohtasi myynnin kasvaessa uusia haasteita, kun samaan aikaan viivästykset toimituksissa rajoittivat asennusta.

Merkittävämpänä uutena tuotteena otimme valikoimiin keväällä 2022 Raloksen mikroinvertterivoimalat, joita aloimme aktiivisesti toimittaa kesällä 2022. Mikroinvertterit ovat Suomen markkinoilla varsin uusi asia, mutta esim. USA:ssa, jossa aurinkopaneelimarkkinat ovat noin 5v meitä edellä, suurin osa uusista voimaloista asennetaan mikroinverttereillä. Tämä uusi teknologia mahdollistaa mm. paremman paloturvallisuuden, suuremman tuoton ja tarkemman seurannan ja huollon. Asiakkaat ottivat mikroinvertterit vastaan hyvin, ja Ralos-paketista tuli äkkiä meidän eniten myydyin. Voimaloiden saatavuus oli kuitenkin erittäin rajallinen ja odotusajat pitkiä. Tämä tuli meillekin uudenlainen haaste, sillä yhtiön viiden vuoden toiminta ajan aikana toimitusajat eivät aikaisemmin ole koskaan venyneet kuukautta pidemmälle.

Haasteena pitkin vuotta oli myös taitavien asentajien löytyminen kuumassa markkinatilanteessa. Kovan työn tuloksena saimme taloon uusia luotettavia ja ammattitaitoisia asentajia, ja syksyllä tahkoimme asennuksia jo kolmen asennustiimin turvin. Muutos oli suuri, sillä vuoden 2022 alussa yrityksellä oli vain yksi aktiivinen asennustiimi.

Ensimmäistä kertaa yhtiön historiassa elo-syyskuussa 2022 uusia asiakkaita tulvi kaikista kanavista, emmekä meinanneet ehtiä palvelemaan kaikkia. Työntekijämme tekivät kuitenkin parhaansa, jotta jokainen asiakas tulisi kuulluksi ja tarjoukset etenisivät.

Kaiken kaikkiaan myös vuosi 2022 oli meille haastava, työn täyteinen ja täynnä muutoksia. Tinkimätön työ toi yhtiölle kokonaisuudessaan merkittäviä onnistumisia, ja olemme taas aivan eri tasolla vuoden takaiseen verrattuna kaikilla osa-alueilla. Liikevaihtomme kasvoi 121%, ja tehdyt muutokset mahdollistavat vielä suuremman kasvun myös tälle vuodelle. Lisäksi jatkoimme työtämme ympäristön eteen, ja lahjoitimme Saaristoprojektistamme taas 5000€ BSAG:n työhön Saaristomeren vedenalaisen monimuotoisuuden hyväksi!

 

Näkymät vuodelle 2023

Kasvaneen kysynnän myötä odotamme yli 150% liikevaihdon kasvua, sekä parempaa kannattavuutta ja kilpailukykyä toiminnan skaalautuessa lisää. Kohonneet sähkön hinnat ja mahdolliset uudet tuet aurinkopaneelihankinnoille pitänevät kysynnän korkeana talouden mahdollisesta laskusuhdanteesta huolimatta. Lisäksi maantieteellisesti laajempi toimintamme ja uudet yhteistyöt kannattelevat kasvua, entistä ammattitaitoisemman ja kasvaneen henkilöstömme lisäksi.

Missiomme on: ”Ympäristötyötä ihmislähtöisesti, kestävästi kehittyen”. Hienojen sanojen takana on kolme konkreettista päämäärää: ympäristön tilan parantaminen myymällä ja asentamalla aurinkoenergiaa, vähentäen energiantuotannon CO2-päästöjä; toimien ihmislähtöisesti, sekä asiakkaita, että työntekijöitä kunnioittaen ja kuunnellen; panostamalla kehitykseen ja kestävään kasvuun.

Aurinkoista, turvallista, ja omavaraista vuotta 2023 lukijoille!

 

Työntekijöitä, asiakkaita ja yhteistyökumppaneita kiittäen

Sons of solarin johto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *